Učešće:

20. MEĐUNARODNI SALON STRIPA, Beograd, 28. septembar - 1. oktobar 2023. 

 

Ovogodišnji jubilarni "Salon stripa" dao nam je mogućnost da prikažemo naše knjige na štandu, ali i izložbu "Izvan kvadrata - pogled na umetničke radove stripskih umetnika iz Srbije", koju su priredili Živojin Tamburić, Tijana Tamburić i Marko Stojanović. Tu je prikazano 27 umetnika na isto toliko panela, kako sa primerima tabli svojih stripova, tako i sa primerima drugih umetničkih ostvarenja. Neka od njih su bliska stripu - ilustracija, slikarstvo, književnost, a neka su veoma nebični umetnički oblici koji dokazuju širinu talenta naših umetnika - gluma, muzika, film, crtani film, vajarstvo, taktilni stripovi za slepe, crtanje na raznim predmetima i materijalima, multimedijalna ostvarenja itd. Takođe je održana i tribina povodom izložbe gde su učestvovali Živojin, Tijana, Aleksa Gajić, Dragana Kuprešanin, Branko Đukić, Dejan Nenadov, Geto, Wostok i Tihomir Čelanović. 

Učešće:

65. MEĐUNARODNI BEOGRADSKI SAJAM KNJIGA, od 23. do 30 oktobra 2022. 

 

Ovogodinji Sajam knjiga održava se pod sloganom 'Povratak napisanih'. Naše knjige su izložene na štandu u prizemlju Hale 1, koji smo delili sa još nekim prijateljskim izdavačkim kućama.  

Učešće:

19. MEĐUNARODNI SALON STRIPA, SKC BEOGRAD, 19. - 26. septembra 2022.

 

Na ovogodičnjem Salonu stripa, urednik Miki Pješčić je pozvao kao specijalnog gosta stripskog umetnika iz Slovanije, Iztoka Sitara. On je predstavljen retrospektivnom izložbom, a na slici je prikazan kako za stripske fanove potpisuje svoju knjigu 'Dnevnik Ane Tank', koju su izdali 'Modesty stripovi'.   

Prezentacija:

18. MEĐUNARODNI SALON STRIPA SKC BEOGRAD, 16. 09 - 09. 10. 2021.

 

"Modesty stripovi" su održali tribinu na Salonu stripa sa predstavljanjem svojih najnovojih izdanja. Na tribini su bili Bogdan Panajotovski, Ivan Veljković i Zoran Penevski.  

Prezentacija:

15. Novosadski strip vikend, 10. - 11. septembra 2021. 

 

U prijatnoj, drugarskoj atmosferi, održan je strip vikend u Novom Sadu sa kupoprodajom stripova, odličnim izložbama (Francusko-srpski strip, Dražen Kovačević, Stevan Subic, Boban Savić Geto, Darko Macan, Igor Kordej) i tribinama. Na slici su Zoran Stefanović, Živojin Tamburić i direktor festivala Jovan Gvero, na tribinu sa prezentacijom knjige Zdravka Zupana "Lobačev - Čardak i na nebu i na zemlji".  

Prezentacija:

15. Hercegnovski strip festival, 3. - 8. septembra 2021. 

 

Festival u Herceg Novom, pod rukovodstvom direktora Jovana Subotića (na slici sa našim urednikom Živojinom Tamburićem) i brojnih volontera, okupio je ove godine preko 30 značajnih domaćih i stranih autora stripa. Bilo je mnogo druženja, radionica za decu, crtanja za fanove i muzike svake večeri.

Održane su i dve odlićne izložbe, jedna sa radovima petnaestak glavnih gostiju festivala, a druga sa radovima dvadesetak mladih italijanskih autora, koji ne zaostaju sa iskusnijim kolegama.

Održana su i dva popodneva sa prezentacijama i tribinama. Prvi susret je bio u zelenom ambijentu Lazarevog vrta (naš urednik Tamburić je imao prezentaciju najnovijih knjiga "Modesty stripova"), a drugi susret je bio u impresivnoj trofejnoj sali vaterpolo kluba "Jadran" (Tamburić je imao predavanje "Strip u Velikoj Britaniji"). 

 

Tribina:

23. Balkanska smotra mladih strip autora, 25. - 27. jun 2021.

 

Festival je bio kao i uvek radni i drugarski, a na jednoj od tribina naš urednik Tamburić je predstavio najnovije knjige "Modesty stripova". Na slici je Marko Stojanović, direktor festivala, sa polaznicama škole stripa "Nikola Mitrović Kokan" na tribini festivala o autorkama stripa sa Balkana. 

 

Intervju:

Intervju sa našim urednikom Žikom Tamburićem na Strip Blogu, 17. maja 2021.

 

... Šta je bitno za dobru strip kritiku i prikaz stripa, na šta Vi najviše obraćate pažnju?

Kritičari pišu različito i vide različite stvari u istom stripu i to je korisno i tako treba da bude jer šire naše sopstvene vidike i doživljavanja. Ja se trudim da pišem metodično i razgovetno, da bi me ljudi razumeli uz minimalni napor u današnjem brzom načinu življenja, i prenosim moja duhovna stanja i impresije koje mi je strip doneo...

ceo intervju

Učešće:

64. Medjunarodni beogradski sajam knjiga, 20.-27. oktobar 2019.

 

Vasa Pavković, pisac i stripski kritičar, i naš urednik Živojin Tamburić, na našem štandu, u prizemlju glavne hale sajma, tokom sajma knjiga u Beogradu. 

Druženje:

17. Međunarodni salon stripa, septembar 2019, Beograd

 

Naši saradnici, Milan Anđelković i Sloba (Dan Stanford), sa Dušanom Reljićem, autorom čiju smo monografiju upravo objavili. 

 

Prezentacija:

17. Međunarodni salon stripa, septembar 2019, Beograd

 

Naše tri nove knjige predstavljene su na tribini na Salonu stripa: Zoran Đukanović, Živojin Tamburić. Dušan Reljić, Zoran Penevski i Vlada Vesović.

 

Nagrada:

Gašin sabor, maj 2019, Beograd

 

Dodeljivanje nagrade "Vitez od humora i duha" našem uredniku Živojinu Tamburiću (Lazarević, Tamburić, Tovladijac i Stefanović).

 

 

Tribina:

Gašin sabor, maj 2019, Beograd

 

Stefanović, Đukić, Tamburić i Vesović na tribini o izdatim i knjigama u pripremi o Đorđu Lobačevu. 

Učešće:

Gašin sabor, maj 2019, Beograd

 

Vesović, Lazarević i naši urednici Tamburić i Anđelković među učesnicima jedne od tribina na Gašinom saboru. 

Print | Sitemap
© Modesty stripovi