DNEVNIK ANE TANK

 

Autor: Iztok Sitar

 

Predgovor: Zoran Đukanović

Edicija: Novi horizonti #4

Format: 165x235mm (B5)
Povez: Polutvrdi sa klapnama, šiveno
Broj strana: 136 (kolor)
Godina izdanja: 2012
ISBN: 978-86-87071-09-4

 

Cena papirne knjige: 1700,00 din

Cena PDF knjige: 400,00 din

Kratak sadržaj:

 

Sitarova priča o Ani Tank je uverljiva životna priča o devojci koja je postala zavisnik od heroina. Ova tužna priča uznemirava našu savest kako svojim oštrim crtežom tako i ogoljenom istinom o roditeljima koji nemaju vremena i interesovanja da razumeju svoju decu.   

 

Nagrade:

 

"Najbolji strani stripovi 2012/2013. godine" ("11. Salon stripa", Beograd).

 

Prvih 40 strana knjige:

151109_Sitar_Dnevnik Ane Tank_ebook_firs[...]
Adobe Acrobat document [7.8 MB]
Iztok Sitar - Dnevnik Ane Tank

Drama o posrtanju jedne devojčice u pakao droge.

Tip knjige:
 
DRUGI O KNJIZI

STRIPBLOG.IN.RS:

Priča jedne mladosti utopljene u metadonu

 

Priča slovenačkog strip autora Iztoka Sitara “Dnevnik Ane Tank” je jedna teška priča, a takvih je mnogo i svako zna bar po neku, jednostavno ispričana, bezazleno, mladalački, lakom rukom kao kad se piše dnevnik. Sitar je probleme adolescencije i odrastanja u tradicionalnoj porodici u savremenom dobu opisao konkretno, pravo u sredinu stvari, a ono što se u priči prepoznaje jeste to da je on svojim očima video ovakve priče i da je verovatno imao neposrednu inspiraciju za priču. 

 

STRIPBLOG, novembar 2021.

ceo tekst

POKAZIVAC.COM:

PRIČAJ MI O NJOJ

 

Likovi Sitara neće da budu lepi, neće da budu privlačni, zgodni, „dodirljivi“, neće da imaju armije zaljubljenika. Zato što prvenstveno tome ne cilja. Ne, Sitar cilja da pokaže čitaocu svet kakav jeste, sa sve (pre)obilnim ružnoćama i povremenim trenucima zadovoljstva.

 

IVAN VELJKOVIĆ, januar 2018.

ceo tekst

HELLYCHERRY.COM:

DNEVNIK ANE TANK

 

Autor je prilično sposoban kao i srčan pripovjedač s, vjerovali ili ne, osobnom misijom. A kada čovjek uloži i nešto osobno u svoj rad, tada su rezultati tu. Tada je najbolji rezultat, tada djelo poprima nešto što se u nekim formama naziva umjetnost.

 

JOSIP STUPIĆ, decembar 2013.

ceo tekst

 

POPBOKS.COM:

ANIN IZBOR

 

Sitar ne morališe i dramatizuje, ne upinje se da ponudi objašnjenje, što stripu daje auru autentičnosti. Događaji opisani u stripu deluju istinito, moguće, što ih čini samo još više uznemirujućim. Naime, simpatična i pametna Ana je sasvim svesna opasnosti koje droga donosi. Bez obzira na to što zna kakva sudbina čeka, ona ipak odlučuje da, i to sa smeškom na licu, krene putem sa koga (obično) nema povratka.

 

ĐORĐE BAJIĆ

Objavljeno: 19. septembar 2012.

www.popboks.com ]

 

STRIPOVI.COM:

DNEVNIK ANE TANK - O OVISNOSTIMA U STRIPOVIMA (I ŠIRE)

 

Sitarov crtež napravljen je rukom (bez pomoći računala i ostalih čuda tehnike), pomalo podsjeća na Miltona Averyja čija ulja na platnu nisu krasili hiperrealistični elementi i brojni detalji, već ih je činilo svega nekoliko boja. Slično se izražava i Sitar, naglasak se stavlja na ključne detalje i pritom se Sitar služi krupnim kadrovima, što usporava ili posve zaustavlja proces pripovijedanja.

 

MIROSLAV CMUK

Objavljeno: 22. avgust 2012.

www.stripovi.com ]

 

VREME:

TAMNA STRANA DUGE

 

Grafički roman Iztoka Sitara bavi se heroinskom zavisnošću. On je kombinacija društvene ironije, sirovih činjenica i grotesknog realizma, hardcore bajka za odrasle koji imaju decu. Njegov sinopsis bi bio: prvi poljubac, prva simpatija, prva ljubav, prva menstruacija, prvo pijanstvo, prvi seks, prvi džoint, prvi trip, prvi ekstazi, i na kraju – prvi heroin.

 

ZORAN ĐUKANOVIĆ

Objavljeno: 5. jul 2012.

tekst u PDF formatu ]

Print | Sitemap
© Modesty stripovi