DNEVNIK ANE TANK

 

Autor: Iztok Sitar

 

Predgovor: Zoran Đukanović

Edicija: Novi horizonti #4

Format: 165x235mm (B5)
Povez: Polutvrdi sa klapnama, šiveno
Broj strana: 136 (kolor)
Godina izdanja: 2012
ISBN: 978-86-87071-09-4

 

Cena papirne knjige: 1700,00 din

Cena PDF knjige: 400,00 din

Kratak sadržaj:

 

Sitarova priča o Ani Tank je uverljiva životna priča o devojci koja je postala zavisnik od heroina. Ova tužna priča uznemirava našu savest kako svojim oštrim crtežom tako i ogoljenom istinom o roditeljima koji nemaju vremena i interesovanja da razumeju svoju decu.   

 

Nagrade:

 

"Najbolji strani stripovi 2012/2013. godine" ("11. Salon stripa", Beograd).

 

Prvih 40 strana knjige:

151109_Sitar_Dnevnik Ane Tank_ebook_firs[...]
Adobe Acrobat document [7.8 MB]
Iztok Sitar - Dnevnik Ane Tank

Drama o posrtanju jedne devojčice u pakao droge.

Tip knjige:
 
DRUGI O KNJIZI

HELLYCHERRY.COM:

DNEVNIK ANE TANK

 

Autor je prilično sposoban kao i srčan pripovjedač s, vjerovali ili ne, osobnom misijom. A kada čovjek uloži i nešto osobno u svoj rad, tada su rezultati tu. Tada je najbolji rezultat, tada djelo poprima nešto što se u nekim formama naziva umjetnost.

 

JOSIP STUPIĆ, decembar 2013.

ceo tekst

 

POPBOKS.COM:

ANIN IZBOR

 

Sitar ne morališe i dramatizuje, ne upinje se da ponudi objašnjenje, što stripu daje auru autentičnosti. Događaji opisani u stripu deluju istinito, moguće, što ih čini samo još više uznemirujućim. Naime, simpatična i pametna Ana je sasvim svesna opasnosti koje droga donosi. Bez obzira na to što zna kakva sudbina čeka, ona ipak odlučuje da, i to sa smeškom na licu, krene putem sa koga (obično) nema povratka.

 

ĐORĐE BAJIĆ

Objavljeno: 19. septembar 2012.

www.popboks.com ]

 

STRIPOVI.COM:

DNEVNIK ANE TANK - O OVISNOSTIMA U STRIPOVIMA (I ŠIRE)

 

Sitarov crtež napravljen je rukom (bez pomoći računala i ostalih čuda tehnike), pomalo podsjeća na Miltona Averyja čija ulja na platnu nisu krasili hiperrealistični elementi i brojni detalji, već ih je činilo svega nekoliko boja. Slično se izražava i Sitar, naglasak se stavlja na ključne detalje i pritom se Sitar služi krupnim kadrovima, što usporava ili posve zaustavlja proces pripovijedanja.

 

MIROSLAV CMUK

Objavljeno: 22. avgust 2012.

www.stripovi.com ]

 

VREME:

TAMNA STRANA DUGE

 

Grafički roman Iztoka Sitara bavi se heroinskom zavisnošću. On je kombinacija društvene ironije, sirovih činjenica i grotesknog realizma, hardcore bajka za odrasle koji imaju decu. Njegov sinopsis bi bio: prvi poljubac, prva simpatija, prva ljubav, prva menstruacija, prvo pijanstvo, prvi seks, prvi džoint, prvi trip, prvi ekstazi, i na kraju – prvi heroin.

 

ZORAN ĐUKANOVIĆ

Objavljeno: 5. jul 2012.

tekst u PDF formatu ]

Print Print | Sitemap
© Modesty stripovi