DUŠAN RELJIĆ - STRIP, KARIKATURA, ILUSTRACIJA

 

Autor: Predrag Đurić

 

Edicija: Osvrti #3

Format: 210x297mm (A4)
Povez: Tvrdi, šiveno
Broj strana: 196 (kolor)
Godina izdanja: 2019
ISBN: 978-86-80306-13-1

 

Cena papirne knjige: 2200,00 din

Cena PDF knjige: 600,00 din

Kratak sadržaj:

 

U ovoj knjizi prikazan je izbor od hiljada strani stripova, karikatura i ilustracija koje je Reljić uradio tokom više od 50 godina stvaralaštva. Autor Predrag Đuric daje Reljićevu biografiju, stripografiju, memorabilije, ali i kritičku analazu radova kao i društveni kontekst u kome je sve ovo nastajalo.

 

Prvih 20 strana knjige:

190924_Reljic Dusan_ebook_prvih 20 stran[...]
Adobe Acrobat document [1.0 MB]
Dušan Reljić- strip, karikatura, ilustracija

Monografija Dušana Reljića sa izborom stripova, karikatura i ilustracija i sa biografskim i kritičkim esejem autora knjige Predraga Đurića.

Tip knjige:

 

DRUGI O KNJIZI

VEČERNJE NOVOSTI:

Pola veka iznosi stav kroz crtež: Monografija o Dušanu Reljiću

 

Dušana Reljića nije preterano uznemirilo nijedno iznenadno obaveštenje o raskidu ugovora o angažmanu - obično zvanično neobrazloženo, a očigledno izazvano njegovim "jezikom", tačnije - rukom nemilosrdnom prema svetskim moćnicima, nepokornim duhom i neukrotivom mišlju, odnosno svešću. Ili podsvešću - jer, kako veli, "slikari gledaju očima, a mi podsvešću".  

 

Marina Mirković

ceo tekst

 

 

IZ KNJIGE:

 

Ova knjiga ukazuje pre svega mlađim generacijama na stripsko nasleđe i na umetnika koga nisu dovoljno upoznali, ali takođe pruža ohrabrenje novim autorima stripa da ostanu samosvojni i istraju u originalnom stvaralaštvu, kao što je Reljić dosledno sprovodio tokom svoje karijere. 

Živojin Tamburić, stripski kritičar i urednik

 

Ova monografija ima za cilj da široj publici predstavi najbolje od onoga što je Dušan stvorio u svojoj 51 godini dugoj karijeri autora stripa, karikaturiste i ilustratora. 

Predrag Đurić, stripski scenarista, urednik i istoričar

Print Print | Sitemap
© Modesty stripovi