ŽIVOT JE DOBAR AKO NE ODUSTAJEŠ

(RASPRODATO)

 

Naslov originala: It's a Good Life If You Don't Weaken, Seth 

 

Autor: Set

 

Predgovor: Matko Vladanović

Edicija: Svetski tragovi #10

Format: 170x240mm (B5)
Povez: Tvrdi, šiveno
Broj strana: 200 (duoton)
Godina izdanja: 2016
ISBN: 978-86-80306-09-4

 

Cena papirne knjige: 1500,00 din

Cena PDF knjige: 400,00 din

 

 

 

Kratak sadržaj:

 

Mladi crtač stripova, alter ego samog autora Seta, zaljubljenik starih vremena i stripova, pronalazi neke stare karikature koje ga oduševe i počinje svoje traganje za životnim detaljima ovog karikaturiste. Malo toga se u knjizi dešava izvan ovog kratkog opisa, ali je ona ispunjena razmišljanjima i preispitivanjima mladog crtača i prefinjenim psihološkim nijansama čoveka koji traga za svojim životnim putem i smislom. Ova knjiga, originalno izašla 1996. godine, svojim osobenim grafičkim stilom i poetikom uticala je na mnoge mlade ljude toga doba da počnu da čitaju grafičke romane ili čak da ih crtaju.

 

Prvih 25 strana knjige:

161007_SET Zivot je dobar ako ne odustaj[...]
Adobe Acrobat document [4.7 MB]
Set - Život je dobar ako ne odustaješ

Traganje za starim karikaturama, ali i preispitivanje sopstvenog života.

Tip knjige:

 

DRUGI O KNJIZI

AUTOSTOPERSKI VODIČ KROZ FANTASTIKU:

Spoljašnje vs unutrašnje šibanje

 

Ovo nije ,,portal“ u nešto drugo nego prikaz sadašnjeg sveta - vidimo usamljenost, gorčinu, besmisao ljudskog postojanja i opsesiju. Sve je to još i lako progutati dok vas ne pukne saznanje da se svaka opsesija tiho prikrada i raste sve dok je hranite svakim delom sebe. A kad shvatite da nemate šta više da predate, da ste žrtvovali sve i da ste potpuno goli u mraku, onda nastaje strah, ili još gore, potpuna praznina.

 

Sofija Grebenarović, 18. februar 2017.

ceo tekst

DNEVNIK:

Život je dobar ako ne odustaješ

 

"Život je dobar ako ne odustaješ" (izdavač Modesty stripovi, 2016) izvanredno je ambiciozan poduhvat razotkrivanja lavirinata jedne obično-bizarne egzistencije uspešno realizovan u stripu, mediju koji ima ozloglašenu "laku" prošlost. No, ovo je delo upravo dokaz da za talentovane stvaraoce ne postoje nikakva ograničenja forme, odnosno da se u svakom mediju može stvoriti kvalitetno umetničko delo.

 

Ilija Bakić, 24. januar 2017.

ceo tekst

IZ PREDGOVORA KNJIGE:

 

Čitajući Život je dobar ako ne odustaješ, udaljen od nas dvadeset godina i jedan ocean, dolazimo do zaključka kako su takve odvojenosti tek puke tričarije. Dobar će strip uvijek
naći načina zaobići i vrijeme i geografiju.

 

Matko Vladanović, stripski kritičar i esejista

Print | Sitemap
© Modesty stripovi